2023’ün Rengi Belli Oldu


Dünyada renk otoritesi olarak kabul edilen Pantone Color Institute yılın rengini açıkladı: Viva Magenta. Kırmızı köke sahip bu renk, doğal boya ailesine ait. Ayrıca doğada en çok karşılaşılan bir ton. Pantone, yaptığı açıklamayla Viva Magenta renginin cesur, espri dolu ve her şeyi kapsayan bir renk olduğunu ifade ediyor. Bence oldukça cool bir renk olan bu tonu kıyafetten aksesuara, makyajdan dekorasyona her yerde rahatlıkla kullanabiliriz.

Şık Seçimler

Hem erkek hem de kadın modasında sıkça rastlayacağımız bu renkteki parçalar hem farklı hem de şık. Özellikle bu sene eğer şık bir davete katılacaksanız bu renkte bir elbise tercih edebilirsiniz. Bu renk oldukça cesur ve pozitif bir etkiye sahip. Bu rengi yumuşatmak için özellikle bej ve kahverengi tonlarıyla kombinleyin. Eğer Viva Magenta renginde bir parçayı daha da patlatmak isytiyorsanız onu siyah ile kombinleyin. Gelelim erekeklerde bu renkteki takımlara. Bu iddialı renkte bir takım giymeye cesaretiniz varsa yine siyah veya beyaz bir gömlek güzel bir eşleşme ortaya koyabilir.

  

İddialı Makyaj

Özellikle göz ve dudak makyajında bu rengi sıkça göreceğiz. Bu rengi makyajda nasıl mı kullanacaksınız? Öncelikle şunu söylemeliyiz bu rengi  sadece tek bir noktada kullanın, çünkü birkaç noktada kullanmanız abartı bir görünüm ortaya çıkaracaktır. Eğer dudaklarınıza bu tonda bir ruj sürecekseniz ten ve göz makyajınızı toprak tonlarında tercih edin. Rujunuzun rengini iyice patlatmak istiyorsanız da siyah bir eyeliner size yeterli gelecek. Eğer gözünüze bu tarz iddialı bir far kullanacaksanız da rujunuzu nude tonlarda seçin.

  

Dikkat Çekici Aksesuarlar

Evet, aksesuarlarda da Viva Magenta yılı olacak. Çantadan ayakkabıya, takıdan şapkaya her yerde bu renge rastlamak mümkün. Özellikle kombininiz tek bir renkteyse bu aksesuarlar sizi oldukça şık gösterecek.

Dekorasyonda Farklı Seçim

Bu renk, kullanıldığı mekânlarda da güçlü bir etki bırakıyor. Viva Magenta’nın kullanıldığı tek bir obje bile mekândaki tüm atmosferi tamamen değiştirecek. Ayrıca bu obje dikkatleri üstüne çekecek. Bu denli güçlü bir rengi siz de dekorasyonun bir parçası veya duvarınızın rengi yapmak ister misiniz?